Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
További papagájfajok képes leírás - Papagáj.tlap.hu
részletek »

További papagájfajok - Papagáj.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: papagaj.tlap.hu » További papagájfajok
Keresés
Találatok száma - 9 db
Feketesapkás papagáj

Feketesapkás papagáj

A blog szerzői mániás feketesapkás rajongók. Ez a blog egy nagyszerű faj népszerűsítésére jött létre. 'A feketesapkás...... intelligenciája egy darabka a jákóéból, a figyelme mint egy molylepkéé, hozzá pedig egy kétéves, cukros gabonát evett gyermek hyperaktivitása társul!' (caique crazy org.)

Feketesapkás papagáj 2

Feketesapkás papagáj 2

Leírása: hossza 23 cm, homloka, feje teteje, tarkója fekete, a kantár és a szeme alatti csík zöld, pofatájéka és torka narancssárga, háta, farcsíkja és felső farkfedő tollai zöld színűek. Begye és hasának közepe krém fehér, a has oldalsó része, lágyéka és combja narancsszínű. Szárnya 14 cm hosszú, a farktollai 7 cm hosszúságúak. Írisze narancsszínű, szemgyűrűje barnás zöld. Fekete csőre 2,5 cm hosszú, a lába színe szürke.

Jácintkék ara

Jácintkék ara

A legnagyobb ara. Gyönyörű tollazatáról messze földön híres,barátsággal viseltetik azok iránt, akiket ismer, de az idegenekben nem bízik. Szinte emberi mosolya ellenére, beszédutánzó képessége nem túl fejlett. Intelligens faj, farka hosszú, jellegzetessége a hosszú, lépcsőzetes farok, a csupasz, sárga szemgyűrű, valamint az alsó csőrkáva, vékony, sárga csíkja. Talán a legdrágább madarak egyike, az ára jelenleg kétmillió forint körül mozog - ami nem csoda hisz a természetben gyakorlatilag kihaltnak tekinthető spix ara (Cyanopsitta spixii) után a világ legritkább madara. A megmaradt kevesebb mint 3000 jácintkék ara eredeti élőhelyén párokban vagy kis családokban a folyók mentén él, elsősorban a pálmafélék termését fogyasztja. A CITES* I. függelékében szereplő, kihalással fenyegetett faj vásárlása, tartása bejelentésköteles, minden egyedet mikrochippel, vagy zárt gyűrűvel kell megjelölni...

Katalin papagáj

Katalin papagáj

Magyarországon még kevéssé ismert, Nyugat-Európában már közkedvelt. Elsősorban csendes, szeretetreméltó viselkedésével és jó beszédutánzó képességével hódít. Hossza 16 cm, alapszíne zöld, a fejtető elülső része kékes, háti felülete olajszín-árnyalatú. A fejtető kivételével, a háti felületén mindegyik tollnak fekete szegélye van, ami sajátságos csíkoltságot ad.

Kékhomlokú amazon

Kékhomlokú amazon

Leírása: testhossza 37 cm, zöld alapszínű tollainak feketés szegélye van. Homloka és a kantár elülső része kék, míg hátulsó része, szemének környéke, fültájéka, torka és a pofatájék sárga. Szárnya 22 cm hosszú, orma vörös-sárga. A farktolla 12 cm hosszú, a zöld színű tollak csúcsi része sárgászöld. A külső tollak bázisán vörös folt, a két legkülső toll, külső zászlóján világoskék szegély van. Írisze narancsszínű, szemgyűrűje fehér, 3 cm hosszú csőre, valamint a lába szürke.

Kongó papagáj

Kongó papagáj

Alapszíne zöld, homloka és feje teteje narancsvörös, kantárja fekete, háti tollai barnás-feketék, széles zöld szegéllyel, farkcsíkja narancssárga, combja vörös. Szárnya éle és szegélye narancsvörös, a fedőtollak barnás-feketék, széles zöld szegéllyel. Farka barnás-fekete. Írisze narancsvörös, szeme körül fehér gyűrű látható. Csőrén a felső káva szaruszínű, csúcsi része és az alsó káva fekete, a lába szürkésbarna. A fiatalok homloka sötét-, fejtetőjük világosabb barna, a zöld szegélyezettség keskenyebb, szárnyukon és combjukon a vörös szín hiányzik, hasuk kékes árnyalatú...

Meyer papagáj

Meyer papagáj

Élőhelye Közép-afrika, Dél-Csád, Nyugat-Etiópia, Északkelet-Kamrun. Fás szavannák lakói, de lakott területekre is bemerészkednek táplálék reményében. Rendszeresen látogatják kisebb nagyobb csoportokban az ültetvényeket. Átlagos testhossza a fejétől a farktollai végéig 21 cm. A hím és a tojó csak DNS teszt segítségével határozható meg biztonsággal.

Szenegáli papagáj

Szenegáli papagáj

Leírása: hossza 23 cm, alapszíne zöld. Feje teteje, kantárja, és tarkója sötétszürke, fültájéka ezüstszürke, a fej többi része halványszürke. Begyének alsó része, hasa, sárga, a zöld és a sárga terület határa V-alakú. Szárnya 15 cm, farktollai 7 cm hosszúak. A felnőtt madarak írisze sárga, a fiatal példányoké sötétbarna. Szeme körül vékony, szürke gyűrű látható. Fekete csőre 2-3 cm hosszú, lába színe sötétszürke. A nemek csak ivar meghatározás alapján különíthetőek el 100%-os biztonsággal.

Üregi papagáj

Üregi papagáj

Az üregi papagáj (Cyanoliseus patagonus) a madarak osztályának papagájalakúak (Psittaciformes) rendjébe és a papagájfélék (Psittacidae) családjába tartozó Cyanoliseus nem egyetlen faja. Előfordulása: Dél-Amerikában, Argentína, Chile és Uruguay területén honos. Nyílt füves puszták lakója. Megjelenése: A madár hossza 46 centiméter. Csupasz szemgyűrűje és szembe fordítható fogó ujja van. Homloka és mell része fekete. Feje, háta, szárnyai és farka zöld, szárnyain bronzos fénnyel. Hasi része sárga, vörös folttal. Életmódja: Kis csapatokban a földön keresgéli gyümölcsökből és magvakból álló táplálékát. Pihenését az üregében, vagy fán tölti...

Tuti menü