Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Magyar portálok képes leírás - Papagáj.tlap.hu
részletek »

Magyar portálok - Papagáj.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: papagaj.tlap.hu » Magyar portálok
Keresés
Találatok száma - 8 db
Kézzel nevelt papagájok

Kézzel nevelt papagájok

Aki szereti a madarakat illetve a kézzel nevelt papagájokat csatlakozhat. Nekem is nagyon sok kérdesem volt annak idején, de van biztos még mit tanulnom róluk. Sziasztok! Ha van bármien madarad és már bármi okból nem kell, én szívesen örökbefogadom!

Papagáj Club

Papagáj Club

Az oldal a népszerűbb papagájfajokat mutatja be fényképekkel illusztrálva. Ezenfelül képgaléria, videogaléria és játékok is találhatóak az oldalon a papagájokról. Arapapagáj: Valódi lakóhelyei: Észak-amerika, Bolívia, Brazília, Kolumbia, Ecuador, Francia, Guyana, Panama, Paraguay, Peru, Suriname, Trinidad, Tobago és Venezuela területén lakik. Alföldi és folyók menti erdők, mocsarak, szavannák lakója. Énekes papagáj: származási hely: Dél-Ausztrália, átlagos életkor: 15 év, testnagyság (fejtetőtől farokvégig mérve): 27 cm, ivarérettség: 1 éves korban. Fészkeltetés: 15 x 15 x 40 cm-es faodú 5 cm-es röpnyílással. Jákó papagáj: Hossza 33cm. Alapszíne halványszürke, a tollak szegélye fején és nyakán világosabb, hasán sötétebb árnyalatú. Farcsíkja egészen világos, csaknem fehéres-szürke. Szárnya 23-25cm, a kézevezők sötét-szürkék, farkfedői és 8-9,5 cm-es farka korall-vörös. Írisze sárgásfehér, fekete csőre 3,5cm-es, lába sötét-szürke. Nimfa papagáj: Körülbelül 32 cm hosszú. A hím túlnyomórészt szürke, különböző árnyalatokkal, feje sárga, hatalmas vörösessárga fülfolttal, bóbitája sárga, szárnya mentén fehér. Található tiszta sárga és fehér színű nimfa papagáj is .A nőstény feje csak halvány szürkéssárga , fülfoltja még halványabb színű, a hát alsó része ,a farok felső része és a farok fehér keresztcsíkos.

Papagáj idomítás

Papagáj idomítás

Sokat kellett várni, de elindult! Végre Magyarországon is létezik elérhető anyag a papagájok viselkedéséről, és idomításáról. Töltsd le honlapunkról a Papagájtartás régen. - és most?! című ingyenes eKönyvünket, és jelentkezz szintén ingyenes A papagájtartás és idomítás alapjai című 20 részes email tanfolyamunkra. A fajleírások között biztosan találsz hasznos, információt a Te kedvencedről is!

Papagáj4 portál

Papagáj4 portál

A papagájok a madarak osztályának egyik legintelligensebb rendjét alkotják. Persze a különböző fajok között nagy eltérések mutatkoznak, de egyik másik rend sem vonultat fel ilyen magas intelligenciával rendelkező fajokat. A madarak és ezen belül a papagájok hang- és beszédutánzó képessége egyedülálló az állatok világában. A madarak beszédutánzási képességében fajonként és egyedenként eltérő lehet, mint ahogy egy ember is lehet lángész, avagy buta. Érdekes tétel, hogy kutatások szerint a madarak hangutánzása az álcázást - mimikrit - szolgálja.

Papagájmánia

Papagájmánia

....akit valaha is megérintett a papagájok különös, érdekes világa! A nevem Végvári Viktor, és a feleségemmel Ágival tenyésztjük a madárvilág ezen csodáit. Hatalmas szerencsém, hogy e munkában számíthatok rá, hisz enélkül minden sokkal nehezebb lenne. Helyileg Máriagyűdön, a Tenkes hegy lábánál lakunk kissé szűkös udvarral, de a madaraknak idilli környezettel. Manapság a rohanó hétköznapokban feltétlen kell hogy legyen minden fizetésből élő embernek egy stresszoldó hobbija, ami lehet sport, művészet, vagy éppen papagájtenyésztés. Nekünk ez jött be! A honlapunk célja, hogy a kezdő tenyésztőknek érdekességekkel, esetleg újdonságokkal szolgáljunk, és saját magunk reklámozása. Használja ki-ki kedvére a későbbiekben folyamatosan bővülni tervezett lapunkat, jó böngészést kívánunk!

Papagájok.hu

Papagájok.hu

Szabó B. Sándor-nak hívnak. Csongrád megyében, Szegedtől 20km-re, Mórahalmon lakom. 2003 óta foglalkozom papagájok tenyésztésével! Főleg középtestű papagájok találhatók a tenyésztemben. Kellemes kalandozást kívánok minden kedves látogatónak az oldalon.

ParrotLand

ParrotLand

ParrotLand - Az első magyar papagáj portál: papagájok tartása, idomítása, tenyésztés, tanácsok és információk. A honlap bemutatkozásából: "Kedves látogatók! Talán az én hibám, hogy a ParrotLand lényege sokak előtt tisztázatlan marad, miközben a lapot látogatják. Ezért itt megpróbálom ezt szavakba önteni. Ez a lap egy szenvedély megnyilvánulása. Én szeretem a papagájokat és a velük kapcsolatos dolgokat. Biztos voltam abban is, hogy ezzel nem vagyok egyedül. Nekem az is örömet szerez, ha egy ilyen lapot készítek, mivel papagájokról van itt is szó. Nem mondom, hogy nem lehetne ezt jobban is csinálni, de ahhoz sokkal több időre lenne szükség. Az pedig kevés van, mivel az oldalt egyedül készítem, amikor időt tudok rá szakítani csak akkor tudom bővíteni. A fórumra ezektől függetlenül mindig jut idő. A lap sokáig egyedülálló volt a hazai interneten és (reményeim szerint) most is megállja a helyét. A lap azzal a céllal jött létre, hogy mindenki számára nyíljon egy lehetőség, ahol papagájokról lehet érdekes információkat megtudni. Hogy legyen egy olyan oldal, melyen minél több hasznos információhoz lehet jutni a témával kapcsolatban. Hogy legyen egy lehetőség, ahol fel lehet tenni kérdéseket és ahol ezekre a kérdésekre választ is adnak." ...

Tollas Szépségek

Tollas Szépségek

Hasznos és fontos információk a papagájok tartásával, tenyésztésével, betegségeivel kapcsolatban, emellett sok faj bemutatása kerül sorra! A honlap célja nem buzdítani az embereket a papagájtartásra, nyíltan kimondja a tenyésztés hibáit és azok súlyos következményeit.

Tuti menü