Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Könyvek képes leírás - Papagáj.tlap.hu
részletek »

Könyvek - Papagáj.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: papagaj.tlap.hu » Könyvek
Keresés
Találatok száma - 6 db
100 jó kérdés... a papagájokról

100 jó kérdés... a papagájokról

Káprázatos színekben tündöklő, beszélő madárcsodákról: a papagájok tarka világáról, szokásaikról, népszerű és különleges fajaikról tesz fel száz valóban jó kérdést és ad rájuk száz ugyancsak jó - érdekes és szakszerű választ - a szerző. A fajok széles skálája vonul fel a kötetben Amerikától Afrikáig, Ázsiától Ausztráliáig - az amazonpapagájoktól a kakadukig, a törpepapagájoktól a lórikig, a jákótól a nagy fügepapagájig. Megtudhatjuk: melyik a legkisebb és melyik a legnagyobb papagáj, miért rikácsolnak, honnan tudjuk, fiú-e vagy lány, vegyünk-e importmadart, hogyan tanítsuk meg beszélni, és így tovább...

A hullámos papagáj

A hullámos papagáj

A százötven éve felfedezett hullámos papagáj állatbarátok millióinak szívét hódította meg, és ma is az első helyen áll a lakásban tartott állatok 'slágerlistáján'. Az ismert és közkedvelt madár beszerzésénél és tartásához nyújt segítséget a könyv. Nélkülözhetetlen tanácsadó minden papagáj-barát számára.

A hullámos papagáj

A hullámos papagáj

A Kisállataink című könyvsorozat segítséget ad ahhoz, hogy kedvenceinket megfelelően gondozzuk. Bevált módszereket és hasznos ötleteket ismertet az olvasóval a környezet helyes kialakításától az etetésen át a változatos foglalkoztatásig...

A nimfapapagáj

A nimfapapagáj

Bemutatkozik egy bóbítás kis jó barát, a nimfapapagáj Megtudhatot, - hogy tudod kiválasztani a legmegfelelőbb példányokat, - hogyan kell őket táplálnod és gondoznod, - hogyan ismerheted meg őket közelebbről. A szerző, Kurt Kollar, zoológus és magatartáskutató, a Schönbrunni Állatkert egykori igazgatóhelyettese mutatja be a kedves kis ausztráliai madarat.

Irene M. Pepperberg: Alex meg én

Irene M. Pepperberg: Alex meg én

Amikor a kutatónő elkezdte híres kísérleteit Alex nevű papagájával, még az a konzervatív szemlélet uralkodott, hogy értelmes gondolkodásra, kommunikációra csak az ember képes, az állatokban legfeljebb megfelelő gyakorlatokkal feltételes reflexeket lehet kiépíteni, amelyben értelemnek nyoma sincsen. Ez a könyv a tudományos eredményeken kívül felejthetetlen történet az ember és állat közötti kapcsolatról. A szerzőnő az egyik legjelentősebb személyisége az új szemléletű magatartástudományoknak, amelyek nem tagadják az állati értelem lehetőségét.

Társunk, a papagáj

Társunk, a papagáj

A papagájok remek humorérzékkel rendelkező, értelmes, társas lények, és hosszú évekig jó társaságot biztosítanak tulajdonosaiknak, ha azok szeretettel és figyelemmel fordulnak feléjük. Papagájtulajdonossá válni komoly döntés, hiszen egyes fajok 40 évnél is tovább élnek. A döntéshozatalhoz elengedhetetlen az alapos tájékozódás, a Társunk, a papagáj című kötetből pedig választ kapunk a témával kapcsolatban felmerülő összes kérdésünkre. A szerző a madártartás minden területét részletesen tárgyalja, köztük a gyakori viselkedési problémákat és megoldásaikat, az alapvető idomítási fogásokat, továbbá közreadja az évek során összegyűjtött számtalan javaslatát és ötletét. A könyv sorra veszi a papagájfélék családjának tagjait, bemutatja a legnépszerűbb fajokat, azok előnyeit és hátrányait, és tanácsot ad a beszerzésükre vonatkozóan. Talán törpepapagáj, talán kakadu, talán ara vagy lóri: valahol egy papagáj csak ránk vár!

Tuti menü