Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Papagáj linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között: Papagájfélék - Rozellapapagáj [4. oldal]
részletek »

Papagáj képes leírás: Papagájfélék - Rozellapapagáj [4. oldal]

Képes leírás

Itt vagy: papagaj.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 80 db
Papagájfélék

Papagájfélék

A papagájfélék (Psittacidae) a madarak osztályának papagájalakúak (Psittaciformes) rendjébe tartozó egyik család. A család mérete nem minden rendszertani felfogás szerint azonos, egyesek ide sorolják a lórikat és a kakadukat is önálló alcsaládonként, mások ezeket különálló családnak tekintik. 10 alcsalád, 83 nem és 366 faj tartozik a családba.

Papagájmánia

Papagájmánia

....akit valaha is megérintett a papagájok különös, érdekes világa! A nevem Végvári Viktor, és a feleségemmel Ágival tenyésztjük a madárvilág ezen csodáit. Hatalmas szerencsém, hogy e munkában számíthatok rá, hisz enélkül minden sokkal nehezebb lenne. Helyileg Máriagyűdön, a Tenkes hegy lábánál lakunk kissé szűkös udvarral, de a madaraknak idilli környezettel. Manapság a rohanó hétköznapokban feltétlen kell hogy legyen minden fizetésből élő embernek egy stresszoldó hobbija, ami lehet sport, művészet, vagy éppen papagájtenyésztés. Nekünk ez jött be! A honlapunk célja, hogy a kezdő tenyésztőknek érdekességekkel, esetleg újdonságokkal szolgáljunk, és saját magunk reklámozása. Használja ki-ki kedvére a későbbiekben folyamatosan bővülni tervezett lapunkat, jó böngészést kívánunk!

Papagájok - Index Fórum

Papagájok - Index Fórum

Papagájok fórumtéma az Index Fórumon. A fóeum vár minden hozzászólást, ami ezekkel a néhol szeszélyes, máskor tüneményes és ellenállhatatlan állatokkal kapcsolatos. Legyen az kérdés, probléma, érdekes történet, vagy bármi egyéb.

Papagájok és díszmadarak

Papagájok és díszmadarak

Papagájok és díszmadarak fóruma. A fórum témakörei: keres, kínál, börzék, a portálról, lérdések és válaszok. A témák és hozzászólások olvasásához nem szükséges regisztrálni az oldalra, csak az íráshoz.

Papagájok etetése

Papagájok etetése

Az újabb kutatások az igazolják, hogy az arák ennél nagyobb arányban fogyasztanak diót, mogyorót. A táblázatot nem kívántuk bonyolultabbá tenni, ezért itt említjük meg az amazonpapagájok fokozott répaigényét és a kakaduk fokozottan zöldeleségigényét. A madarak etető- és itatóedénye rozsdamentes fémből vagy műanyagból készüljön. Az arák és kakaduk részére keményfémből készített etető- és itatóedény ajánlott, mert a puhafémmel könnyedén elbánnak. Célszerű az edényeket lakattal, dróttal vagy csavarral rögzíteni, mert unalomból vagy játékból leszerelhetik, kiboríthatják azokat. Sok papagáj kiszórjaaz eleséget, miközben válogat a jobban vagy kevébé kedvelt vagy ízletesnek vélt magvak között, vagy ilyen esetben célszerű a különböző magvakat külön, lapos tálkákba helyezni. Ha azonban túl mély a tálka, előfordulhat, hogy a madárnak nincs türelme a maghéjak alól a még ehető magvakat kikotorászni és így teliedény mellett éhezik, a maghéjat pedig akkor sem eszi meg, ha éhen pusztul...

Papagájok tipusai és gondozása

Papagájok tipusai és gondozása

Díszmadár az otthonodban: - Tollas barátaink - fontos tanácsok madártartóknak - Királypapagáj - Nimfapapagáj - Arapapagáj - Énekes papagáj - Kakaduk - Kongó papagáj - Nemes papagáj - Sándor-papagáj - Szenegáli papagáj - Sziklapapagáj - Jákó papagáj - Feketesapkás papagáj - Énekes papagáj - Amazonok.

Papagájok.hu

Papagájok.hu

Szabó B. Sándor-nak hívnak. Csongrád megyében, Szegedtől 20km-re, Mórahalmon lakom. 2003 óta foglalkozom papagájok tenyésztésével! Főleg középtestű papagájok találhatók a tenyésztemben. Kellemes kalandozást kívánok minden kedves látogatónak az oldalon.

ParrotLand

ParrotLand

ParrotLand - Az első magyar papagáj portál: papagájok tartása, idomítása, tenyésztés, tanácsok és információk. A honlap bemutatkozásából: "Kedves látogatók! Talán az én hibám, hogy a ParrotLand lényege sokak előtt tisztázatlan marad, miközben a lapot látogatják. Ezért itt megpróbálom ezt szavakba önteni. Ez a lap egy szenvedély megnyilvánulása. Én szeretem a papagájokat és a velük kapcsolatos dolgokat. Biztos voltam abban is, hogy ezzel nem vagyok egyedül. Nekem az is örömet szerez, ha egy ilyen lapot készítek, mivel papagájokról van itt is szó. Nem mondom, hogy nem lehetne ezt jobban is csinálni, de ahhoz sokkal több időre lenne szükség. Az pedig kevés van, mivel az oldalt egyedül készítem, amikor időt tudok rá szakítani csak akkor tudom bővíteni. A fórumra ezektől függetlenül mindig jut idő. A lap sokáig egyedülálló volt a hazai interneten és (reményeim szerint) most is megállja a helyét. A lap azzal a céllal jött létre, hogy mindenki számára nyíljon egy lehetőség, ahol papagájokról lehet érdekes információkat megtudni. Hogy legyen egy olyan oldal, melyen minél több hasznos információhoz lehet jutni a témával kapcsolatban. Hogy legyen egy lehetőség, ahol fel lehet tenni kérdéseket és ahol ezekre a kérdésekre választ is adnak." ...

Parrotland fórum

Parrotland fórum

Itt a madarászattal és a ParrotLand-el kapcsolatos észrevételek helye. A fórumba mindenki vihet fel új hozzászólást, illetve választ egy előző felvetésre. Regisztráció nincs, viszont a fórum moderált.

Hirdetés
Parrots Magazine

Parrots Magazine

Az első magazin a papagájtulajdonosoknak. Néhány téma az oldalról: madár-hírek, egészségügyi tanácsok, viselkedés és tenyésztés valamint madár-klub és madármentő csoportok listái. Az oldal angol nyelvű.

Parrots Senegals Amazons

Parrots Senegals Amazons

A Parrots Senegals Amazons a papagájtartók nemzetközi oldala. Az oldalon rengeteg hasznos és érdekes információ között böngészhetünk a papagájokról, azok tartásáról, etetéséről és gondozásáról. Az oldal angol nyelvű.

Pet parrots

Pet parrots

Papagájvilág: az embereket mindig is lenyűgözték a madarak. Már az őskorban is olyan szabadok szerettek volna lenni mint a madarak, átlépve a fizika és gravitáció törvényeit. Talán ez is közre játszik abban, hogy ennyire szeretjük a madarakat, és olyan szívesen tartjuk őket otthonunkban. Az oldal angol nyelvű.

Ráczné Csóti Tímea és Rácz Sándor díszmadártenyésztők

Ráczné Csóti Tímea és Rácz Sándor díszmadártenyésztők

A Madárkert díszmadár és kisállat-gyűjtemény főoldala, rendszeresen frissülő képekkel, aktuális árlistával. Oldalainkon a Madárkert lakóinak bemutatása mellett sok hasznos információt talál a díszmadarak tartásáról, tenyésztéséről. A 'Cikkek' és a 'Madarakról' című aloldalakon böngészve főként az egyes madárfajtákkal kapcsolatos tapasztalatainkról olvashatnak, melyeket igyekeztünk tárgyilagosan, közérthetően összegezni. 'Szolgáltatásaink' a madárkert bemutatása mellett pihenést, kikapcsolódást biztosítanak vendégeinknek. E 'Főoldal' jobb oldali sávjában található 'BÖRZE'rovatban a gazdára váró állatkák felsorolása található. Kérdéseikkel, állattartással kapcsolatos problémáikkal az 'Elérhetőség' aloldalon lévő telefonszámon, illetve az email. címek valamelyikén fordulhatnak hozzánk és mi a legjobb képességeink szerint igyekszünk segíteni. Reméljük ismeretekkel, élményekkel gazdagodva távozik és mihamarabb, ismételten látogatóink közt üdvözölhetjük.

Rozella papagáj

Rozella papagáj

Leírása: E fajnak három alfaja van, melyek közül kettő általánosan elterjedt madártenyésztő körökben. Színes ábránk a közönséges rozella tollruháját mutatja. Ennek fekete háttollai sárga színnel szegettek. A test alsó része pedig zöldessárga. Viszont a díszes rozella (Platycercus e. ceciliae) háttollai és a test alsó része is egészen sárga. E két alfajt sokszor keresztezték már egymással, így ritkán találunk egy-egy tiszta díszes rozellát. Hossza 300-380 mm. A nőstény fakóbb. Hazája: eredetileg a nyílt szavannák lakója volt. Kelet Ausztrália benépesülésével párhuzamosan megtelepedett az ember közelében is. Az erdőirtás következtében elterjedési területe megnőtt. Igazi kultúrmadár lett. Canberra és Sydney parkjaiban is otthonos...

Rozella papagáj fajleírása

Rozella papagáj fajleírása

Eredeti élőhelyén kis csapatokban él. Kellemes érces hangon rikoltozik. Kedvelt kalitállat, de ha már nem fél az embertől, gyakran agresszivvé válhat. A rozella fogságban remekül szaporodik, de a him gyakran agressziv, ezért jobb 1 évnél idősebb madarakkal próbálkozni. a fészekodú megfelelő méretei 20×20×50 cm, 6 cm-es röpnyilással...

Rozellák (Platycercus)

Rozellák (Platycercus)

A szárny feketével tüzdelt (kivéve a sárgahasú rozella), a fiókszárny és a szárnyél mindig kék. A csőr szürkés. Az ivari kétalakúság nem szebeötlő, de kialakult. E fajokat szokták laposfarkú papagájoknak is nevezni.

Rozellapapagáj ismertetése

Rozellapapagáj ismertetése

A partmenti és hegyvidéki (legfeljebb 1250 m), fákkal nem sűrűn borí­tott területet kedveli, gyakran látható a váro­sok útjain, parkjaiban és családi házak kertjei­ben, párban vagy kisebb csapattokba verődve. Ha kemény a tél, egy-egy táplálékkal bőveb­ben ellátott helyen 50-100 rozellapapagáj is összeverődik. Röpte elég gyors, hullámzó jelle­gű, hangja kellemes és jellegzetes kvít-kvít, fémes csipogás; vészjele éles, átha­tó

Tuti menü